dilluns, 24 d’abril del 2017

S'ha trobat una forma de fer blat sense gluten.

Un equip de científics espanyols de l'Institut d'Agricultura Sostenible de Córdoba, han aconseguit aïllar el glúten del blat, creant un transgènic en el qual se li ha modificat l'ARN d'interferència, permetent-los apagar els gens del gluten. De fet, aquest blat transgènic, tot i no tenir gluten, té unes característiques molt similars a les d'un pa fet amb blat tradicional, cosa que beneficia enormement a la gent celíaca.

Ja s'havien aconseguit fer coses similars l'any 2014, però només s'havien fet proves amb ratolins de laboratori. A partir d'aquest any, es faran proves amb pacients celíacs, si es comprova de forma definitiva que no afecta la seva salut, es començaran a comercialitzar aquests tipus de transgènics.

Un dels problemes que haurà d'afrontar aquest equip d'investigadors són les barreres i dificultats que posa l'Unió Europea a l'hora de comercialitzar i fer ús d'aliments modificats genèticament, és per això, que és molt probable que es faci ús d'aquest tipus de cultiu als Estats Units, on les lleis en aquest sentit són molt més flexibles. Aquesta realitat és molt injusta, ja que seran els països estrangers els que surtin beneficiats d'aquest producte, i no Espanya, que és el país on s'ha trobat aquesta solució i que ha invertit en aquest projecte.

Font: http://www.chilebio.cl/?p=6210


Quim Font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada