Un equip de
científics espanyols de l'Institut d'Agricultura Sostenible de
Córdoba, han aconseguit aïllar el glúten del blat, creant un
transgènic en el qual se li ha modificat l'ARN d'interferència,
permetent-los apagar els gens del gluten. De fet, aquest blat
transgènic, tot i no tenir gluten, té unes característiques molt
similars a les d'un pa fet amb blat tradicional, cosa que beneficia
enormement a la gent celíaca.
Ja s'havien
aconseguit fer coses similars l'any 2014, però només s'havien fet
proves amb ratolins de laboratori. A partir d'aquest any, es faran
proves amb pacients celíacs, si es comprova de forma definitiva que
no afecta la seva salut, es començaran a comercialitzar aquests
tipus de transgènics.
Un dels
problemes que haurà d'afrontar aquest equip d'investigadors són les
barreres i dificultats que posa l'Unió Europea a l'hora de
comercialitzar i fer ús d'aliments modificats genèticament, és per
això, que és molt probable que es faci ús d'aquest tipus de cultiu
als Estats Units, on les lleis en aquest sentit són molt més
flexibles. Aquesta realitat és molt injusta, ja que seran els països
estrangers els que surtin beneficiats d'aquest producte, i no
Espanya, que és el país on s'ha trobat aquesta solució i que ha
invertit en aquest projecte.
Font: http://www.chilebio.cl/?p=6210
Quim Font
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada